Shira

Alla inlägg under februari 2010

Av Veronica - 18 februari 2010 00:45

Är det någon som vet varför vi har namnsdag i Sverige? Hur många blir grattat på sin namnsdag? Jag blir aldrig det, trots att ett utav mina namn infaller på julafton hahaha
Ifs kommer jag aldrig ihåg att gratta mina vänner eller familj på namnsdag heller, så jag ska väl inte klaga ;)


Men hur uppkom det och varför? Är det fler länder som har namnsdag? Någon som är insatt i det får gärna förklara.


Ja, som ni ser är klockan mycket när jag skriver detta. Jag ska kliva upp 06.00 men jag få ringen ro i kroppen. Jag har ett grupparbete imorgon och tankarna kretas endast kring hur vi ska lägga upp arbetet samt tidsschemat. Jag har även en individuell uppgift som skall in, den har jag kommit en bit på men känner mig ändå stressad. Det är det som håller mig vaken, vilket är mycket störande.
När jag då låg i min säng och kastade mig hit och dit tänkte jag "jag går upp och kollar in allas bloggar och sedan slänger in ett litet inlägg på min egen", så här är jag nu.


Nu blir det skolböcker åt sidan och fram med skönlitteraturen så ska jag sakta sakta koppla av och somna. Bra planering eller hur? Men jag räknar kallt med att bli väckt av min man när han ska se på hockeyn.


Puss & Kram

TRE

Av Veronica - 17 februari 2010 19:52

Då har man bråkat på TRE. Visste ni att de kan ta ut avgifter som de inte berättar om?
Vi upptäckte att vi inte hade fått fakturor från dem på någon månad, summan är så låg att man märker inte av att man har missat dem. Då visar det sig, när vi ringer, att de har inte ändrat vår adress trots att vi har gjort en adressändring till dem. Så de har alltså skickat fakturorna till fel adress, vilket de själva också missar.
Vi ringer till TRE och löser problemet samt ber vi om en slutfaktura. Samtidigt som vi ringer in och ordnar upp problemet så säger vi också upp abonemanget. Vi får då använda abonnemanget t.om den 7 feb. Det låter ju fint.
MEN!! Under samtalets gång spärrar de vårt abonnemang utan att delge oss den informationen, (p.g.a. att fakturorna inte är betald) vilket betyder att när vi då använder det nästa gång läggs en avgift på 160kr till på fakturan??!
Under dessa månader som vi inte har betalat har de inte spärrat av abonnemanget, men när vi upptäcket felet, ringer in och åtgärdar det så spärras det. Det spärras på det sättet att om du kopplar upp dig igen så tas en startavgit ut.
Vi hade varit jävligt tacksam om vi hade vetat om det när vi pratade med dem, för då hade vi ju aldrig använt det igen, men det var väl det de visste om. Så så gör man när man vill tjäna pengar på andra. Jag lär mig något nytt varje dag.


Puss & Kram

Av Veronica - 17 februari 2010 12:58

Vilka roliga inlägg jag har hahaha, men det är ju så mycket som jävlas, kanske inte bara för just mig utan för många andraa.

A-kassan, varför finns inget smidigare sätt? Varför är inte alla arbetsgivare skyldig till att skicka in en kopia utav anställningen till ett specifikt ställe, vi säger anställnings-kassan (I made it, något sådant finns inte), och sedan måste alla instanser vara skyldig att ta del utav dessa för att kontinuerligt vara uppdaterad om var och ens anställning eller annan form, t.ex studier, sjukskrivning, arbetslös osv. (sjävlklart även meddela när vederbörande har slutat sin tjänst). På så sätt skulle a-kassan gå smidigare. Inga onödiga kompleteringar så de hittar på allt eftersom tiden går bara för att de inte vill betala ut pengar. Ja, det känns så faktiskt så, eller hur? Att de hittar "fel" bara för att. Tänk vad fort det skulle gå för dem att ta ett beslut om all information var samlad på ett ställe.

Jag tror att jag ska knåpa ihop en system som kan lösa alla problem hahaha
man kan ju alltid drömma sig bort =)

Puss & Kram

Av Veronica - 17 februari 2010 10:39

Satt just och tänkte lite över kaffe och dens sociala egenskap. Visst låter det lite galet, men allvarligt, utan kaffe hade nog inte vi svenskar blivit social. Hahaha nä, så illa är det kanske inte, men tänk lite äver detta.
T.ex när man är ny på en arbetsplats, för att komma in i gänget så tar man sig en kopp kaffe och sätter sig ner med de andra kaffe drickarna och socialiserar sig över koppkanten.
När det plingar på dörren och ens underbara vänner eller familj tittar förbi, ja då sätter man på pannan för att bjuda på över konversationen vid bordet.
När du går på en arbetsintervju, får du ofta frågan om du vill ha en kopp kaffe och dricka medans intervjun sker.
Ser ni mönstret?
Eller är det så, att för att visa vår tacksamhet och uppskattning mot den andre bjuder vi på det lyxigaste vi kan komma på, trots att det är bland det vanligaste?

Kaffe har inte alltid varit en favorit, det har jag blivit socialiserad med bland gubbarna i fikarummet. Det tog mig 27 år av mitt liv innan kaffet började smaka ok. Kan kanske inte påstå att jag anser att kaffe är bland det godaste drycken som finns, men man kan dricka det med mjölk eller likör i vilket jag tycker är mycket trevligt.

Att dricka kaffe ensam är faktiskt ingen höjdare. Jag gör det just nu och kanske är det därför som jag sitter här och försöker kontakta mig med omvärlden under tiden kaffet slinker ner.

Kaffe skall drickas tillsammans med andra och gärna med något gott till. Att dela njutningen av kaffet tillsammans med flera är att föredra än att dricka kaffe själv, för vem ska man snegla på över koppkanten?

Puss & Kram

Av Veronica - 16 februari 2010 17:31

Får du något extra i månaden, eller har dom höjt CSN? För både jag och Patrik har fått 7820kr som max. Men jag håller definitivt med om CSN, helt sjuka regler!!!

 av Sofie 16 februari 2010 kl 16:22


Jo, efter nyår har de höjt lånet och bidragsdelen, så den skall vara totalt 8100:- nu. Även för er alltså. Kolla upp det!! De har inte så bra koll på något tydligen.
Eller ialf på P, du jobbar nu mer :D Vad roligt att du fick jobb. Slippa skiten med systemet.

Av Veronica - 16 februari 2010 13:47

Vem vänder man sig till när det gäller de ointelligenta reglerna som någon har beslutat om på CSN? Vi studenter måste någon gång sätta ner foten för dessa obegripliga regler som existerar på CSN.
Från den 1 juli till den 31 dec samt 1 jan till den 30 juni, är terminerna uppdelad. Höstterminen får man tjäna max ca 55000:- (Före skatt) för att kunna få behålla bidrag och lån från CSN. Skolan börjar oftast sista veckan i augusti eller första i september.För att kunna leva i juni, juli och augusti, innan utbetalningen startar måste man jobba. Jobbar man heltid inom handels är det 18467,20 kr exl OB. Med OB får man lägga till ca 5500:-, då är vi uppe i 23967,20 kr i månaden. Och vad blir det då på 3 månader? Ja, det var ju väldigt enkelt att se att det överstiger CSN gräns för inkomst. Att sedan försöka leva på 8100:- i månaden fungerar inte utan man måste även jobba några timmar extra i månaden för att kunna ha mat på bordet i en hel månad. Men det går ju inte för då har man gjort av alla arbetstimmar under sommaren. Hur i helvete ska man få det att gå ihop?


Fattigdom i Svergie räknas om man har inkomst som ligger vid 10100:-, före skatt (Har jag för mig, den som vill kan ju kolla upp det. ). Går man till socialtjänsten (vill inte förkorta då man kan missuppfatta förkortningen), får du det som beräknas vara gränsen för fattigdom. Men vänta nu, CSN stöd är på 8100:-, något fel kanske?? Alltså måste väl det betyda att som student räknas du som fattig, eller??
Dessa siffror har jag inga belägg för, utan detta har framkommit vid diskussion vid olika arrangemang som jag har deltagit i. Är det någon som är insatt i detta får gärna rätta mig om jag har fel.
Det jag vill komma fram till är att studenters ekonomiska situation är inte bra. Om man precis har flyttat hemifrån och får 8100:- i fickan och inte har mer räkningar än hyra och mat förstår jag att man tycker att det är helt ok. Är man däremot i den situationen, som jag, att man har jobbat en tid, dragit på sig billån och bostadslån osv. så känns det betydligt värre. Man vänder på varje öre för att få månaden att gå ihop.


Jag trodde även att om jag drar ner på lånedelen på CSN och jobbar mer så går det ju ihop, men se det funkar inte. Om du endast tar bidrag och inget lån, är inkomstgränsen fortfarande samma. Att jobba heltid och plugga heltid fungerar inte alls. Ialf inte för mig. Jag måste ha rätt mycket tid att lägga ner på skolan för att jag ska kunna lära mig och komma ihåg. Så det skets sig också.


Nu blir det en kopp kaffe med en härlig bok, Agile Modeling. Så ska jag väl ta och svänga ihop en liten uppsats sådär vänsterhänt också ;)


Puss & Kram

Av Veronica - 15 februari 2010 14:53

Nu när kylan har varit sträng och snödjupet otroligt måste jag bjuda på lite "sommar"-bilder. Jag längtar så sjukt mycket till sommaren, fast även till Italien som dessa bilder är tagna. Snart kommer den underbara värmen och den doftande grönskan.


Denna öl vad iskall, vilket vi behövde i 35 graders värmen.


Då temperaturen kröp över 40 graders strecket var denna pol så sval och skön =)
 
Tro det eller ej, men Lasse och Johnny finns med på bilden....små små prickar =)
 
Utsikten från polen, svårt val pool eller hav, pool eller hav? Poolen såklart, inga salta kallsupar där inte haha
     

Påväg mot Grekland!! Hmm...nja, så långt ut till havs vågade jag inte trampa ;)

Av Veronica - 15 februari 2010 13:54

Det bloggas till höger och vänster, det är allt från elakt skvaller till vad som finns i kylskåpet. Nu menar inte jag att det är elaka skvaller på mina vänners bloggar utan dessa populära bloggar som är framgångsrika på elaka kommentarer som saknar farstu vilket resulterar i löjliga pajkastningar osv. Gå in på bloggtoppen så förstår ni vad jag menar.
Jag har försökt läsa dessa bloggar (skvaller bloggarna) för att komma underfund med vad det är som gör dem så populära. Fortfarande kan jag inte förstå det vinnande konceptet, men jag har väl inte riktigt orkat läsa dessa bloggar helhjärtat. Det kanske beror på mig som människa. Jag finner inget nöje eller någon större tillfredställelse att följa dessa ytliga bloggar. Kanske kan det vara en flykt från verkligheten att ta del av dessa människors bloggar och försvinna in i en drömvärld.
Det är väldigt intressant att se utvecklingen av bloggvärlden, då den fortfarande är så ny och förhoppningsvis kanske bloggvärlden kan bidra till en ökad förtåelse mellan människor och jämställdhetsfrågor. Det är vad jag tror, trots den ytlighet som finns där ute idag. Ja, sex säljer och dumma kommentarer tillsammans med smink och mode. Men finns möjligheten till utveckling när denna värld är så ny?


Däremot älskar jag mina vänners bloggar, att få ta del av deras liv trots att vi inte alltid kan träffas. Det är helt underbart!! Tack alla underbara vänner som vill dela med sig av sig själv här ute i cyber-space ;)


Som ni har märkt händer det mycket här i Sundsvall, ta t.ex sjukhus kaoset som finns på allas läppar. Ingmarie Bäcklin (fd. personalchef),det saknas ungefär 6 namn till, men jag tar bara upp henne. Ingmarie var personalchef/konsult på sundsvalls sjukhus, endast några dagar som tur var men snacka om att våra pengar har kastats bort i djupaste havet. Visste ni att hon bodde på ett hotell under den tid som hon arbetade och skulle fortsätta bo på detta hotell under hela sin arbetstid? Detta hotellrum kostar oss, alltså dig och mig, ca: 1300kr om dagen plus att hon fick 13000kr om dagen för sitt arbete? 


Om ni bara visste hur många konsulter som kommer och går varje månad på sundsvalls sjukhus skulle ni bli förtvivlad. En konsult kostar otroligt mycket pengar vilket vi, du och jag, betalar för. Dessa konsulter bor även på hotell iställetför att man hyr en mindre lägenhet åt dem. Jag kan gissa på en månadskostnad för en lägenhet i stan på ca 4000-6000:- i månaden, beroende var lägenheten är placerad. En hotellrum kostar ungefär 1300kr per natt, vilket motsvarar kring 20000:- i månaden. Då har jag räknat kring 14-18 arbetsdagar.
Känns inte det fel?


Om vi tar försäkringskassan, dessa stackars människor som jobbar under detta tak och får på sitt samvete när alla sjuka bli utförsäkrad och sämre levnadsvilkor för alla som måste ta hjälp från försäkringskassan. Detta är inte försäkringskassans fel utan det är vår underbara regering som styr dem (Detta är ironi, vår regering är inte underbar utan de är ett gäng känslokalla människor som aldrig kommer att förstå hur det är att leva ett vanligt liv). Som ni kanske har lagt märke till så har de sökt otroligt många IT-specialister under några år, då pratar vi om 5-10 platsannonser per kvartal. En IT-specialist är dyr, mycket dyr. Dessa bor också på hotell under sin arbetsvistelse.

Det jag tycker är förjävligt är att det slösas med våra pengar i onödan. Vi skulle ha lagt dessa pengar på vården och skolorna. När man är i den situation när en nära anhörig behöver vård och hjälp i hemmet och man ser hur Svergie vänder dessa människor ryggen pga ekonomin då känner man sig maktlös. Det spelar ingen roll vem man vänder sig till, alla instanser är infekterad med chefer och beslutstagare som saknar kompetens vilket beror på att man sätter dessa människor, som är en finne i röven, i högre och högre positioner för att slippa deras nyllen på arbetsplatsen (man får inte sparka anställda hur som helst). Vilket får grisiga konsekvenser.
Jag önskar jag kunde knäppa med fingrarna och att allt kunde lösa sig.

Ja, nu har jag fått lättat mitt hjärta. Det känns rikigt bra =)

Annars sitter jag och knåpar på grupparbete, samt en individuell uppgift. Läser en mycekt trevlig bok som heter Agile Modeling, rätt intressant, men jag tycker ändå att de kunde ha översatt den till svenska. Min tidsplanering spricker ju haha

Ha det skönt idag!!

Puss & Kram

Ovido - Quiz & Flashcards