Shira

Alla inlägg den 17 februari 2010

TRE

Av Veronica - 17 februari 2010 19:52

Då har man bråkat på TRE. Visste ni att de kan ta ut avgifter som de inte berättar om?
Vi upptäckte att vi inte hade fått fakturor från dem på någon månad, summan är så låg att man märker inte av att man har missat dem. Då visar det sig, när vi ringer, att de har inte ändrat vår adress trots att vi har gjort en adressändring till dem. Så de har alltså skickat fakturorna till fel adress, vilket de själva också missar.
Vi ringer till TRE och löser problemet samt ber vi om en slutfaktura. Samtidigt som vi ringer in och ordnar upp problemet så säger vi också upp abonemanget. Vi får då använda abonnemanget t.om den 7 feb. Det låter ju fint.
MEN!! Under samtalets gång spärrar de vårt abonnemang utan att delge oss den informationen, (p.g.a. att fakturorna inte är betald) vilket betyder att när vi då använder det nästa gång läggs en avgift på 160kr till på fakturan??!
Under dessa månader som vi inte har betalat har de inte spärrat av abonnemanget, men när vi upptäcket felet, ringer in och åtgärdar det så spärras det. Det spärras på det sättet att om du kopplar upp dig igen så tas en startavgit ut.
Vi hade varit jävligt tacksam om vi hade vetat om det när vi pratade med dem, för då hade vi ju aldrig använt det igen, men det var väl det de visste om. Så så gör man när man vill tjäna pengar på andra. Jag lär mig något nytt varje dag.


Puss & Kram

Av Veronica - 17 februari 2010 12:58

Vilka roliga inlägg jag har hahaha, men det är ju så mycket som jävlas, kanske inte bara för just mig utan för många andraa.

A-kassan, varför finns inget smidigare sätt? Varför är inte alla arbetsgivare skyldig till att skicka in en kopia utav anställningen till ett specifikt ställe, vi säger anställnings-kassan (I made it, något sådant finns inte), och sedan måste alla instanser vara skyldig att ta del utav dessa för att kontinuerligt vara uppdaterad om var och ens anställning eller annan form, t.ex studier, sjukskrivning, arbetslös osv. (sjävlklart även meddela när vederbörande har slutat sin tjänst). På så sätt skulle a-kassan gå smidigare. Inga onödiga kompleteringar så de hittar på allt eftersom tiden går bara för att de inte vill betala ut pengar. Ja, det känns så faktiskt så, eller hur? Att de hittar "fel" bara för att. Tänk vad fort det skulle gå för dem att ta ett beslut om all information var samlad på ett ställe.

Jag tror att jag ska knåpa ihop en system som kan lösa alla problem hahaha
man kan ju alltid drömma sig bort =)

Puss & Kram

Av Veronica - 17 februari 2010 10:39

Satt just och tänkte lite över kaffe och dens sociala egenskap. Visst låter det lite galet, men allvarligt, utan kaffe hade nog inte vi svenskar blivit social. Hahaha nä, så illa är det kanske inte, men tänk lite äver detta.
T.ex när man är ny på en arbetsplats, för att komma in i gänget så tar man sig en kopp kaffe och sätter sig ner med de andra kaffe drickarna och socialiserar sig över koppkanten.
När det plingar på dörren och ens underbara vänner eller familj tittar förbi, ja då sätter man på pannan för att bjuda på över konversationen vid bordet.
När du går på en arbetsintervju, får du ofta frågan om du vill ha en kopp kaffe och dricka medans intervjun sker.
Ser ni mönstret?
Eller är det så, att för att visa vår tacksamhet och uppskattning mot den andre bjuder vi på det lyxigaste vi kan komma på, trots att det är bland det vanligaste?

Kaffe har inte alltid varit en favorit, det har jag blivit socialiserad med bland gubbarna i fikarummet. Det tog mig 27 år av mitt liv innan kaffet började smaka ok. Kan kanske inte påstå att jag anser att kaffe är bland det godaste drycken som finns, men man kan dricka det med mjölk eller likör i vilket jag tycker är mycket trevligt.

Att dricka kaffe ensam är faktiskt ingen höjdare. Jag gör det just nu och kanske är det därför som jag sitter här och försöker kontakta mig med omvärlden under tiden kaffet slinker ner.

Kaffe skall drickas tillsammans med andra och gärna med något gott till. Att dela njutningen av kaffet tillsammans med flera är att föredra än att dricka kaffe själv, för vem ska man snegla på över koppkanten?

Puss & Kram

Ovido - Quiz & Flashcards