Shira

Alla inlägg den 15 februari 2010

Av Veronica - 15 februari 2010 14:53

Nu när kylan har varit sträng och snödjupet otroligt måste jag bjuda på lite "sommar"-bilder. Jag längtar så sjukt mycket till sommaren, fast även till Italien som dessa bilder är tagna. Snart kommer den underbara värmen och den doftande grönskan.


Denna öl vad iskall, vilket vi behövde i 35 graders värmen.


Då temperaturen kröp över 40 graders strecket var denna pol så sval och skön =)
 
Tro det eller ej, men Lasse och Johnny finns med på bilden....små små prickar =)
 
Utsikten från polen, svårt val pool eller hav, pool eller hav? Poolen såklart, inga salta kallsupar där inte haha
     

Påväg mot Grekland!! Hmm...nja, så långt ut till havs vågade jag inte trampa ;)

Av Veronica - 15 februari 2010 13:54

Det bloggas till höger och vänster, det är allt från elakt skvaller till vad som finns i kylskåpet. Nu menar inte jag att det är elaka skvaller på mina vänners bloggar utan dessa populära bloggar som är framgångsrika på elaka kommentarer som saknar farstu vilket resulterar i löjliga pajkastningar osv. Gå in på bloggtoppen så förstår ni vad jag menar.
Jag har försökt läsa dessa bloggar (skvaller bloggarna) för att komma underfund med vad det är som gör dem så populära. Fortfarande kan jag inte förstå det vinnande konceptet, men jag har väl inte riktigt orkat läsa dessa bloggar helhjärtat. Det kanske beror på mig som människa. Jag finner inget nöje eller någon större tillfredställelse att följa dessa ytliga bloggar. Kanske kan det vara en flykt från verkligheten att ta del av dessa människors bloggar och försvinna in i en drömvärld.
Det är väldigt intressant att se utvecklingen av bloggvärlden, då den fortfarande är så ny och förhoppningsvis kanske bloggvärlden kan bidra till en ökad förtåelse mellan människor och jämställdhetsfrågor. Det är vad jag tror, trots den ytlighet som finns där ute idag. Ja, sex säljer och dumma kommentarer tillsammans med smink och mode. Men finns möjligheten till utveckling när denna värld är så ny?


Däremot älskar jag mina vänners bloggar, att få ta del av deras liv trots att vi inte alltid kan träffas. Det är helt underbart!! Tack alla underbara vänner som vill dela med sig av sig själv här ute i cyber-space ;)


Som ni har märkt händer det mycket här i Sundsvall, ta t.ex sjukhus kaoset som finns på allas läppar. Ingmarie Bäcklin (fd. personalchef),det saknas ungefär 6 namn till, men jag tar bara upp henne. Ingmarie var personalchef/konsult på sundsvalls sjukhus, endast några dagar som tur var men snacka om att våra pengar har kastats bort i djupaste havet. Visste ni att hon bodde på ett hotell under den tid som hon arbetade och skulle fortsätta bo på detta hotell under hela sin arbetstid? Detta hotellrum kostar oss, alltså dig och mig, ca: 1300kr om dagen plus att hon fick 13000kr om dagen för sitt arbete? 


Om ni bara visste hur många konsulter som kommer och går varje månad på sundsvalls sjukhus skulle ni bli förtvivlad. En konsult kostar otroligt mycket pengar vilket vi, du och jag, betalar för. Dessa konsulter bor även på hotell iställetför att man hyr en mindre lägenhet åt dem. Jag kan gissa på en månadskostnad för en lägenhet i stan på ca 4000-6000:- i månaden, beroende var lägenheten är placerad. En hotellrum kostar ungefär 1300kr per natt, vilket motsvarar kring 20000:- i månaden. Då har jag räknat kring 14-18 arbetsdagar.
Känns inte det fel?


Om vi tar försäkringskassan, dessa stackars människor som jobbar under detta tak och får på sitt samvete när alla sjuka bli utförsäkrad och sämre levnadsvilkor för alla som måste ta hjälp från försäkringskassan. Detta är inte försäkringskassans fel utan det är vår underbara regering som styr dem (Detta är ironi, vår regering är inte underbar utan de är ett gäng känslokalla människor som aldrig kommer att förstå hur det är att leva ett vanligt liv). Som ni kanske har lagt märke till så har de sökt otroligt många IT-specialister under några år, då pratar vi om 5-10 platsannonser per kvartal. En IT-specialist är dyr, mycket dyr. Dessa bor också på hotell under sin arbetsvistelse.

Det jag tycker är förjävligt är att det slösas med våra pengar i onödan. Vi skulle ha lagt dessa pengar på vården och skolorna. När man är i den situation när en nära anhörig behöver vård och hjälp i hemmet och man ser hur Svergie vänder dessa människor ryggen pga ekonomin då känner man sig maktlös. Det spelar ingen roll vem man vänder sig till, alla instanser är infekterad med chefer och beslutstagare som saknar kompetens vilket beror på att man sätter dessa människor, som är en finne i röven, i högre och högre positioner för att slippa deras nyllen på arbetsplatsen (man får inte sparka anställda hur som helst). Vilket får grisiga konsekvenser.
Jag önskar jag kunde knäppa med fingrarna och att allt kunde lösa sig.

Ja, nu har jag fått lättat mitt hjärta. Det känns rikigt bra =)

Annars sitter jag och knåpar på grupparbete, samt en individuell uppgift. Läser en mycekt trevlig bok som heter Agile Modeling, rätt intressant, men jag tycker ändå att de kunde ha översatt den till svenska. Min tidsplanering spricker ju haha

Ha det skönt idag!!

Puss & Kram

Ovido - Quiz & Flashcards