Shira

Alla inlägg den 19 mars 2010

Av Veronica - 19 mars 2010 11:45

Det första som syns på Aftonbladets hemsida är en bild på våra kära politiker. Det är alltså ett halvår kvar tills nyval och jag tror att många där ute längtar tills dess. Den nuvarande regeringen har ändrat på väldigt mycket speciellt för sjuka och arbetslösa. Jag själv har inte blivit drabbad så negativt utav det, men det gör ont när jag ser många omkring mig som blir drabbad och man kan inte göra något åt det.
För att kunna passa in i dagen samhälle bör man inte ha barn, aldrig bli sjuk, alltid åka kollektivt, driva eget företag som det går jättebra för osv. Så fort något av detta inte uppfylls så känns det riktigt ordentligt. Jag prickar in bara två av de som jag radade upp.
Jag säger inte att något parti är bättre än något annat och att t.ex S aldrig har gjort något fel. Alla partier och alla politiker gör fel hela tiden, det är den mänsliga faktorn (klycha, ja jag vet, men det är ju faktiskt så). Moderaterna vs Socialdemokraterna är kanske inte så stor skillnad när det kommer till dåliga beslut, men jag lutar mycket mer åt vänstern än åt högern när det kommer till kritan. Jag är arbetare, jag arbetar ihop till mitt levebröd och visst känns det jävligt när högern kommer och river ner det skyddsnät som finns omkring mig.


Tänk om den dagen kommer? Tänk om jag står där en dag och har fått en svår sjukdom och samhället tvingar mig att arbeta istället för att hjälpa mig. Jag blir inte frisk för att jag arbetar.


På aftonbladet finns en fråga som man kan besvara; "Vilken/Vilka valfrågor tycker du de rödgröna/alliansen ska satsa på?"
Jag anser att de viktigaste frågorna är Vård/Skola, Pensionärerna och Klimat/Miljö.
Men jobben tänker ni? Ja, jag vet inte....denna gång känns det bara inte så viktigt. Jag studerar.....så kanske är det därför. Jag har inget bra svar på varför jag inte tycker att jobben är viktigast. Kanske tror jag att jobben löser sig självt, naivt ja kanske det.


Det jag hoppas på är att det sker en förbättring efter valet, oavsett vilka som får styra och ställa. Så som det är nu funkar det inte i längden. Det är ialf vad jag tycker.


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och unna mig en liten bulle.....fredasmys eller hur?


Puss & Kram

Ovido - Quiz & Flashcards