Shira

Alla inlägg den 13 september 2010

Av Veronica - 13 september 2010 13:11

Ska ha salstenta för första gången under denna utbildning. Det känns väl sådär, då jag har skitsvårt att leverera under de premisserna. Att leverera under press i arbetet har jag inga som helst problem med men när det kommer till att skriva salstenta då är det svårare. Jag hinner tänka alldeles för mycket under de 2 timmarna och jag hinner analysera sönder varenda svar jag har skrivit ner och självklart ändrat dem så mycket att de i slutändan är ett kaos.
Okej, jag har inte haft salstenta sen -03 så det kan ju ha förändrats.

Det jag läser är väldigt intressant; systemarkitektur (vad system arkitektur är, vilka faktorer som påverkar arkitekturen i ett system, vilka arkitektoniska stilar som används som bas), system design (skillnad mellan analys och design, mellan logisk och fysisk design, mellan system och detaljerad design osv), detaljerad design ( designa klasser, designa assossiationervosv) och lite mer smått och gott. Nackdelen är att litteraturen är helt på engelska, helt ok, men det tar lite längre tid att få ordning på allt än om den hade varit på svenska. Pressen känns, då kursen bara är på 4 veckor.
Så det händer inte så mycket hos mig mer än inmatning av information i min teflonhjärna.

I helgen har vi hängt nere hos våra vänner, undra om de är lite less på oss hehe, det har varit film, middagar (fredag och söndag), ett glas vitt, mer film, "dagen-efter"-mat, hembaktbröd (frukost i två dagar) (fia, du är så fruktansävrt bra på bakning!!), mer film, Idol ect. Allt man kan mysa på med från en fredag-kväll till en söndag-eftermiddag. Vi tog dock ett litet brejk på lördag-kväll och spenderade den hos Eva & Peter (självklart tog vi med oss Fia och Björn, de blev som aldrig av med oss ;) ). Grillning, dricka och gitarr är ord att sammanfatta lördags-kvällen på.
Jag har lite bilder, men inte alls så många. Om ni har tur får ni se :)

Puss & Kram

Ovido - Quiz & Flashcards